Kertpedagógiai Program

 Magyarországon egyedülálló fejlesztésű oktatási-nevelési foglalkozásaink tovább folytatódnak Kertpedagógiai Programunk keretében, ahová szeretettel várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését. Idén is számos érdekességgel és meglepetéssel találkozhatnak a gyerekek kertünk kalandos ösvényein! Fontos számunkra, hogy a gyümölcstermesztéssel összefüggésben a gyerekek ne csak megértsék, de megéljék a természeti környezet megóvásának fontosságát is.

 

 

   

Tanulás? Természetesen!

Kertpedagógiai Programunk (Mini Gyümölcsös Kalandunk) hamarosan újult erővel és számos meglepetéssel veszi kezdetét! Várunk minden olyan óvodás, iskolás csoportot, akik képzett túravezetőink által megismerkedhetnek kertünk egyedi agrár-ökoszisztéma rendszerével. 

Kertpedagógiai Programunk célja, hogy a résztvevők eredeti környezetben ismerjék meg a kertben termő gyümölcsöket, a termeléssel kapcsolatos alap munkálatokat és ezek természethez való viszonyát. Felfedezhetik mennyi növény és állat él itt összhangban és hogyan tudjuk a termesztés számára hasznos ökológiai folyamatokat tudatosan támogatni. 

Célunk, hogy a gyerekek megéljék az itt töltött időt, érdekes formában tanuljanak.

 

Gyakorlati tudnivalók

Kertpegagógiai foglalkozásaink időtartama 1,5 óra, amelyre előre egyeztetett időpontban, online regisztrációt követően várjuk a csoportokat.

Részvételi díj gyerekeknek:

  • 300 Ft/fő, mely tartalmaz egy 60 perces élményelemeket is tartalmazó almáskerti sétát az ültetvényeink között, alma-és gyümölcslékóstolást és meglepetés ajándékot
  • 600 Ft/ fő (csak pénteki napokon), mely tartalmaz a fent leírtakon kívül egy 30 perces utazást traktorvontatású almavonatunkon.

Pedagógusok és kísérők számára a foglalkozás díjmentes. 

A foglalkozások az ismeretanyagot az adott korosztály életkori sajátosságai szerint dolgozzák fel.

Az alábbi adatok szükségesek a foglaláshoz: Név, Létszám, E-mail, Érkezés napja, Telefonszám, Intézmény neve, Életkor, Megjegyzés 

https://derecskeigyumolcsos.hu/kertpedagogiai-program-regisztracio

Foglalkozás kezdése:

Kertpedagógia progamunkat meghosszabbítottuk. 2018. június 15-ig várjuk a csoportokat kizárólag pénteki napokon.

2018. április 16.- május 11. (csak hétköznapokon)
2018. május 18. - június 15. (csak péntekenként)

900, 915, 1100, 1115, 1300, 1315

Helyszín: 4130 Derecske, Rózsakert kert 3

Kapcsolattartó: 

Varga-Házi Anikó (+3670-379-8120)

kertpedagogia@derecskeigyumolcsos.hu