Kertpedagógiai Program

 

 Magyarországon egyedülálló fejlesztésű oktatási-nevelési foglalkozásaink tovább folytatódnak Kertpedagógiai Programunk keretében, ahová szeretettel várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését. Idén ősszel is számos érdekességgel és meglepetéssel találkozhatnak a gyerekek kertünk kalandos ösvényein! Fontos számunkra, hogy a gyümölcstermesztéssel összefüggésben a gyerekek ne csak megértsék, de megéljék a természeti környezet megóvásának fontosságát is.

 

 

   

Tanulás? Természetesen!

Őszi Kertpedagógiai Programunk (Mini Gyümölcsös Kalandunk) szeptember 11-én án újult erővel és számos meglepetéssel veszi kezdetét! Szeptember 11. és október 27. között várunk minden olyan óvodás, iskolás csoportot, akik képzett túravezetőink által megismerkedhetnek kertünk egyedi agrár-ökoszisztéma rendszerével. 

Kertpedagógiai Programunk célja, hogy a résztvevők eredeti környezetben ismerjék meg a kertben termő gyümölcsöket, a termeléssel kapcsolatos alap munkálatokat és ezek természethez való viszonyát. Felfedezhetik mennyi növény és állat él itt összhangban és hogyan tudjuk a termesztés számára hasznos ökológiai folyamatokat tudatosan támogatni. 

Célunk, hogy a gyerekek megéljék az itt töltött időt, érdekes formában tanuljanak.

FONTOS: Őszi Kertpedagógiai Programunk során első alkalommal almavonatunkkal is bejárható lesz a Gyümölcsös! Almavonatos túránkra csak a pénteki napokon lesz lehetőség! 

Gyakorlati tudnivalók

Kertpegagógiai foglalkozásaink időtartama 1,5 óra, amelyre előre egyeztetett időpontban, online regisztrációt követően várjuk a csoportokat.

Részvételi díj gyerekeknek:

  • 300 Ft/fő, mely tartalmaz egy 60 perces élményelemeket is tartalmazó almáskerti sétát az ültetvényeink között, alma-és gyümölcslékóstolást és meglepetés ajándékot
  • Kiegészítő program lehetőség + 300 Ft/ fő (csak pénteki napokon) , mely tartalmaz a fent leírtakon kívül egy 30 perces utazást traktorvontatású almavonatunkon, amely sirán lehetőség nyílik szinte valamennyi jégvédőhálós ültetvényeink, a jégvédőágyú és időjárás függvényében a hűtőház és almaszüret megtekintésére is. 

Pedagógusok és kísérők számára a foglalkozás díjmentes. 

A foglalkozások az ismeretanyagot az adott korosztály életkori sajátosságai szerint dolgozzák fel.

Az alábbi adatok szükségesek a foglaláshoz: Név, Létszám, E-mail, Érkezés napja, Telefonszám, Intézmény neve, Életkor, Megjegyzés 

Hamarosan megnyitjuk regisztrációs felületünket...

http://derecskeigyumolcsos.hu/kertpedagogiai-program-regisztracio

Foglalkozás kezdése:

900, 1100, 1300

Helyszín: 4130 Derecske, Rózsakert kert 3