Kertpedagógiai Program

 

 Magyarországon egyedülálló fejlesztésű oktatási-nevelési foglalkozásaink tovább folytatódnak Kertpedagógiai Programunk keretében, ahová szeretettel várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését. Idén ősszel is számos érdekességgel és meglepetéssel találkozhatnak a gyerekek kertünk kalandos ösvényein! Fontos számunkra, hogy a gyümölcstermesztéssel összefüggésben a gyerekek ne csak megértsék, de megéljék a természeti környezet megóvásának fontosságát is.

 

 

   

Tanulás? Természetesen!

Őszi Kertpedagógiai Programunk (Mini Gyümölcsös Kalandunk) szeptember 11-én án újult erővel és számos meglepetéssel veszi kezdetét! Szeptember 11. és október 27. között várunk minden olyan óvodás, iskolás csoportot, akik képzett túravezetőink által megismerkedhetnek kertünk egyedi agrár-ökoszisztéma rendszerével. 

Kertpedagógiai Programunk célja, hogy a résztvevők eredeti környezetben ismerjék meg a kertben termő gyümölcsöket, a termeléssel kapcsolatos alap munkálatokat és ezek természethez való viszonyát. Felfedezhetik mennyi növény és állat él itt összhangban és hogyan tudjuk a termesztés számára hasznos ökológiai folyamatokat tudatosan támogatni. 

Célunk, hogy a gyerekek megéljék az itt töltött időt, érdekes formában tanuljanak.

FONTOS: Őszi Kertpedagógiai Programunk során első alkalommal almavonatunkkal is bejárható lesz a Gyümölcsös! Almavonatos túránkra csak a pénteki napokon lesz lehetőség! 

Gyakorlati tudnivalók

Kertpegagógiai foglalkozásaink időtartama 1,5 óra, amelyre előre egyeztetett időpontban, online regisztrációt követően várjuk a csoportokat.

Részvételi díj gyerekeknek:

  • 300 Ft/fő, mely tartalmaz egy 60 perces élményelemeket is tartalmazó almáskerti sétát az ültetvényeink között, alma-és gyümölcslékóstolást és meglepetés ajándékot
  • Kiegészítő program lehetőség + 300 Ft/ fő (csak pénteki napokon) , mely tartalmaz a fent leírtakon kívül egy 30 perces utazást traktorvontatású almavonatunkon, amely sirán lehetőség nyílik szinte valamennyi jégvédőhálós ültetvényeink, a jégvédőágyú és időjárás függvényében a hűtőház és almaszüret megtekintésére is. 

Pedagógusok és kísérők számára a foglalkozás díjmentes. 

A foglalkozások az ismeretanyagot az adott korosztály életkori sajátosságai szerint dolgozzák fel.

Az alábbi adatok szükségesek a foglaláshoz: Név, Létszám, E-mail, Érkezés napja, Telefonszám, Intézmény neve, Életkor, Megjegyzés 

SZABAD IDŐPONTOK

Dátum Óra
2017. szeptember 26.  13 óra
2017. október 2.  11 óra
2017. október 24.  11 óra 
2017. október 25.  11 óra
2017. október 26. 13 óra

 

Hamarosan megnyitjuk regisztrációs felületünket...

http://derecskeigyumolcsos.hu/kertpedagogiai-program-regisztracio

Foglalkozás kezdése:

900, 1100, 1300

Helyszín: 4130 Derecske, Rózsakert kert 3