Kertpedagógiai Program

 

 Magyarországon egyedülálló fejlesztésű oktatási-nevelési foglalkozásaink tovább folytatódnak Kertpedagógiai Programunk keretében, ahová szeretettel várjuk óvodás és iskolás csoportok jelentkezését. Idén is számos érdekességgel és meglepetéssel találkozhatnak a gyerekek kertünk kalandos ösvényein! Fontos számunkra, hogy a gyümölcstermesztéssel összefüggésben a gyerekek ne csak megértsék, de megéljék a természeti környezet megóvásának fontosságát is.

 

   

Tanulás? Természetesen!

Tavaszi Kertpedagógiai Programunk április 3-án újult erővel, számos meglepetéssel és igazi tavaszi hangulattal veszi kezdetét! Április 3-7. között várunk minden olyan óvodás, iskolás csoportot, akik szakember által vezetett túrán szeretnének megismerkedni kertünk egyedi agrár-ökoszisztéma rendszerével. 

Kertpedagógiai Programunk célja, hogy a résztvevők eredeti környezetben ismerjék meg a kertben termő gyümölcsöket, a termeléssel kapcsolatos alap munkálatokat és ezek természethez való viszonyát. Felfedezhetik mennyi növény és állat él itt összhangban és hogyan tudjuk a termesztés számára hasznos ökológiai folyamatokat tudatosan támogatni. 

Célunk, hogy a gyerekek megéljék az itt töltött időt, érdekes formában tanuljanak.

A program központi eleme 10.000 db Gála almafa elültetése lesz, ahol a gyerekek szakértő kertészeinktől tanulhatják meg a faültetés fortélyait. Emellett a palántázás és veteményezés trükkjeire is fény derül!  

A kertlátogatás alkalmával azt is megtudhatják, milyen almafajtákat termesztünk, hogyan, mikor és miért metszünk? Mi az a jégháló? Miért van több, mint 1400 madárodú a kertünkben? Hogyan törtekszünk egy közös élettér kialakítására a gyümölcsösben és mi is az a süngarázs?

 

Gyakorlati tudnivalók

Kertpegagógiai foglalkozásaink időtartama 1 óra, amelyre előre egyeztetett időpontban, online regisztrációt követően várjuk a csoportokat.

Részvételi díj gyerekeknek:

  • 200 Ft/fő, mely tartalmazza a szakmai vezetést, gyümölcslé kóstolást 
  • 500 Ft/ fő, mely tartalmazza a szakmai vezetést, 1 db almát, 2 db 2 dl-es almalevet és egy extra tavaszi meglepetés ajándékot

Pedagógusok és kísérők számára a foglalkozás díjmentes. 

A foglalkozások az ismeretanyagot az adott korosztály életkori sajátosságai szerint dolgozzák fel.

Az alábbi adatok szükségesek a foglaláshoz: Név, Létszám, E-mail, Érkezés napja, Telefonszám, Intézmény neve, Életkor, Megjegyzés 

http://derecskeigyumolcsos.hu/kertpedagogiai-program-regisztracio

 

Foglalkozás kezdése:

900,1000,1100,1300, 1430

Helyszín: 4130 Derecske, Rózsakert kert 3